donderdag 24 mei 2012

Samira trekt haar jas uit


Op een dag lagen Sam en haar moeder rustig te herkauwen van het gras wat ze in de uren daarvoor gegeten hadden. Ineens was er een drukte van belang. 
'Mamma wat is er aan de hand?' zei Samira, 'wat gebeurd er nu?' 
'Oh,' zei ma schaap, 'we gaan misschien wel een eindje verder trekken naar een nieuw stukje heide of een lekker stukje grasland'. 
Maar nee er waren een heleboel mensen bij en alle schapen werden bij elkaar gezet en moesten stuk voor stuk door een poortje en toen… Toen werden ze op hun billen gezet en roetsj roetsj met een groot soort elektrische schaar werd alle wol van hun lijf geschoren. Sam moest ook door het poortje, maar ze zag of hoorde haar moeder niet meer en toen ze aan het eind was hoorde ze alleen maar bzz bzz van de scheermachine. Dus toen het poortje openging sprong ze gauw naar buiten op zoek naar Ma schaap. Maar waar was mamma? Ze hoorde wel de bel en er liep ook wel iets naar haar toe, maar het was dun en het rook raar. 
'Mamma, mamma,' blaatte Sam, 'waar ben je?' 
'Hier kind vlak voor je,' blaatte ma schaap terug. 'Ik zie er alleen een beetje anders uit, want ze hebben mijn wol afgeschoren'. 
Sam vond het doodeng, maar ging uiteindelijk toch maar kijken of ze een slokje kon drinken bij dat vreemde wezen dat ma schaap leek te zijn en dat lukte en smaakte heerlijk na alle consternatie. Het voelde toch wel naar ma schaap, dus ze moest het haast wel zijn. Sam kon weer met een gerust hart in de wei dartelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten