dinsdag 29 mei 2012

Drukte tijdens de rustdag


Op het programma stond dan wel dat we Tweede Pinksterdag een rustdag zouden hebben, maar we hebben met het hele team ontzettend hard gewerkt. De herders waren vroeg in de veren om voor de schapen te zorgen en het media-team kwam vroeg naar Het Leesten om een stand op te bouwen en de heren van proviand te voorzien. Om 10.00 wilden we met de hoeddemonstratie beginnen, maar dat lukte niet. We hadden twee loslopende honden gesignaleerd zonder baasje. We moesten eerst zeker weten dat zij de kudde niet op zouden schrikken. Toen de kust veilig was, zijn we begonnen.

Foto: Janske Blijleven

Met de hoeddemonstratie hebben we laten zien hoe een trekkende herder in het dagelijks leven werkt. Intussen kon het publiek vragen stellen aan de drie herders. Dat werd ook volop gedaan. We zagen veel mensen foto's maken. Veel foto's hebben we doorgestuurd gekregen en daar zijn we erg blij mee. Wie zijn foto's nog niet heeft doorgestuurd, nodigen we uit dat alsnog te doen. Dat kan via e-mail: schapenopdrift@gmail.com.

Na 12.00 werd het te warm voor een demonstratie in de volle zon. We hebben een schaduwrijk plekje afgerasterd voor de kudde. De mensen bleven echter toestromen. Al dat publiek kon meteen de petitie tekenen om onze herders te steunen. Aan het eind van de dag zaten we op ruim 250 handtekeningen. Een fantastische opkomst! De thuisblijver kunnen de petitie online tekenen.

Foto: Judith Bezemer

De herders hebben ook genoten. Herder Philip doet verslag:

"Het wordt bijkans saai om te schrijven hoeveel steun we krijgen van al die geweldige mensen die ons bezoeken, bekijken, wachten om een glimp van ons voorbijgaan te zien als we een drukke weg oversteken in …..één minuut, en daar hebben sommigen een half uur op de klapstoel voor zitten wachten. Is dat steun of is dat STEUN?

Vandaag weer een schitterende dag met ontzettend veel belangstellenden, die ook onze petitie ondertekend hebben en een beeld gekregen van een hoedende herder met hond in een fantastisch landschap. Van een grote fan van ma schaap hebben we heerlijke flapjacks gekregen. Daar hebben we van genoten. We hebben de flapjacks meteen omgedoopt tot driftkoeken en zijn wel heel benieuwd naar het recept."

Driftkoeken: wat hebben we gesmuld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten