vrijdag 12 april 2013

Schaapskudde Het Soerel vindt steun

Schaapherder Chris Grinwis is overweldigd door alle reacties die de media-aandacht heeft opgeleverd. Spontane publieksacties en de oprichting van een stichting zijn een stap in de goede richting, maar het faillissement is nog niet afgewend.

De verslaggeving rond de schaapskudde heeft veel mensen in beroering gebracht. Dit leverde niet alleen veel steunbetuigingen op, maar ook diverse initiatieven en een publieksactie. Onder de naam Red Schaap is een sms-actie opgezet om de herder door de hoogste financiĆ«le nood te loodsen. De houdbaarheid van de kudde is daarmee iets verlengd, maar van zekerheid voor de toekomst is nog geen sprake. 

Naast de publieksactie is er een stichting opgericht om schaapskudde Het Soerel te ondersteunen. Op korte termijn zal de stichting de schapen laten voeren en scheren. Op termijn is het de bedoeling dat de schapen bij de stichting worden ondergebracht. De kudde kan zo blijven voortbestaan in financieel zware tijden. Om deze plannen te realiseren is echter wel geld nodig. Donateurs kunnen de stichting en daarmee schaapskudde Het Soerel steunen. Het rekeningnummer wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten